A Kodály Methodról

2012.04.14. 19:29

  Péntek délután 17.30-kor elindult a 19. Titanic Filmfesztivál és vele együtt bemutatkozott a Kodály Method is. Természetesen nem a Magyarországon kívül mindenhol alkalmazott és jól működő relatív szolmizációs módszerról van szó, hanem egy itthon szokatlan zenei kezdeményezésről.

  Az ötlet még tavaly pattant ki Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatór fejéből. Magyar és külföldi előadók adják elő saját számaikat vagy feldolgozásokat valahogy máshogy. A netes kisfilmek új megvilágításba helyezik zenét. A zenekarok kisdiákokkal, profi kórussal esetleg rezesbandával játszanak. Van olyan videó is a Kodály Method vimeo csatornáján ahol simán, egy szál gitárral adják elő, mondjuk a Dig a little deeper-t.

  Személyes új felfedezettem és egyik kedvenc vidim is az összes közül a Les Hurlements d'Léo zenekaré. Ez valami kurvajó. Egyszerűen nincs rá más. Egy gitár, egy harmonika és egy hegedű. Mindez a Szigeten pár összecsukható széken. Annyira jó hangulatot teremtenek így hárman, amire sok magyar zenekar színapdi körülmények között sem képes.

  Pont ez a nagyjából havonta új filmmel jelentkező akció lényege, legalábbis szerintem. Megmutatni az embereknek, hogy mennyire király zenéket tudunk csinálni, mennyi jó előadó van ma Magyarországon, valamint az, hogy jó hangulatot teremtsen mindenkiben, aki a videókat nézi.

  Pár név:

  • Turbó
  • Erik Sumo Band
  • Akkezdet Phiai
  • Zagar
  • Elefánt
  • Volkova Sisters
  • Les Hurlements d'Léo

  Végül pedig a Les Hurlements mellett a két kedvenc.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyjofules.blog.hu/api/trackback/id/tr84431190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása